Alergiile

Alergiile

Alergiile

 
Alergiile, sub diferitele lor forme de manifestare (rinita, conjuctivita, astm, dermatita etc), sunt rezultatul unui raspuns exagerat al sistemului imun la contactul cu substante in mod normal inofensive.
Bolile alergice se intalnesc in mod special la copii si adultii tineri, insa ele pot debuta la orice varsta. Din cauza incidentei tot mai mari, a tendintei de asociere a mai multor tipuri de alergii la acelasi pacient, afectiunile alergice au devenit o problema de sanatate globala.
 
Tendinta de a dezvolta alergii are in multe cazuri o componenta genetica, insa bagajul genetic nu e singurul responsabil. In acest sens au fost studiati diversi factori de mediu ce interactioneaza cu terenul gazda si al caror efect ar putea explica expansiunea globala a bolilor  alergice. Printre acestia se numara:
             -expunerea la alergene (cu efecte diferite in functie de varsta celui expus, dar si de cantitatea de alergene)
             -poluare
             -expunerea la fumul de tigara (inclusiv fumatul pasiv)
             -asocieri intre anumite tratamente antibiotice administrate in perioada prenatala sau in primii ani de viata ai copilului
             -dieta mamei in perioada sarcinii si in perioada de alaptare, pot de asemenea, sa influenteze aparitia bolilor alergice la copil in primii ani de viata.
 
Multe dintre alergenele de mediu sunt greu de exclus complet din viata noastra, exista insa masuri complexe care port asigura scaderea considerabila a concentratiilor acestora. In plus, recunosterea si ingrijirea precoce a unor forme de manifestare a alergiilor asigura controlul evolutiei acestora si ajuta la prevenirea dezvoltarii altor forme de alergie la acelasi pacient.
CELE MAI NOI
INFORMATII MEDICALE
TELEFON PROGRAMARI
0256-225 252, 0731-038 080
CALEA DOROBANTILOR NR. 3
TIMISOARA
© COPYRIGHT 2019
FUNDATIA CARDIO PREVENT
WEB DESIGN BY ROYALTY